Bir dahaki direksiyon sınavı ne zaman ve nerede?



Direksiyon sınavı tarihiEhliyet sınavı bilindiği üzere toplam 3 evreden oluşmaktadır:


1. Kurs evresi

2. Yazılı ehliyet sınavı


3. Direksiyon sınavı


Bu sayfayı okuyorsanız ilk iki evre olan kurs ve sınav evresini geçtiniz demektir. Tebrikler. Şimdi sizi direksiyon sınavı beklemekte, peki ne zaman? En yakın direksiyon sınavı tarihi ne? İşte sınav tarihler ve ipuçları!


23 Ekim 2010 tarihli Ehliyet sınavında başarılı olan adaylar için direksiyon sınavı tarihleri:


1. ayak 27-28 Kasım 2010,


2. ayak 4-5 Aralık 2010,



3. ayak 11-12 Aralık ve 18-19 Aralık 2010 (Kalanlar için)


tarihlerinde olmak üzere direksiyon sınavı yapılacaktır. Siz yalnızca bir tanesine gireceksiniz. Ama hangi tarihte ve nerede sınav olacağınızı kursunuz belirlemekte. Dolayısıyla bu konuda kursunuzun yönlendirmesi için iletişime geçin. Ancak Türkiye genelinde direksiyon sınavları hep 1. ayakta verilen tarihte yapılmaya çalışılır. Sürücü adaylarının yoğuluğuna göre bu tarih bazı adaylar için 2. ve 3. ayakta verilen tarihlere de sarkabilir


Direksiyon sınavına girecekseniz önceden pratik yapmanız yararınızadır ama şu yazımız sizi teorik açıdan bilgilendirebilir:


Bu sınavda başarılı olabilmeniz için dikkat etmeniz gereken ve değişmeyen bazı noktalar ve ipuçları vardır. Bunları uyguladığınız sürece direksiyon sınavından geçememeniz süpriz olur. İşte o püf noktalar için aşağıdaki başlığa tıklayabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder